FAQ - Atelier Ceramica

 • Uit welke materialen worden de juwelen van Atelier Ceramica gemaakt?

De juweeltjes van Atelier Ceramica worden gemaakt van polymeer klei. Deze stukjes klei zijn allemaal handgemaakt en kunnen bijgevolg lichte kleurverschillen vertonen. De klei wordt gecombineerd met onderdelen uit verguld brass of sterling silver.  Deze stukken zijn 100% nikkelvrij conform de EU-regelgeving.

 

 • Wat betekent 'verguld juweel'

De vergulde juwelen van Atelier Ceramica zijn gemaakt van koper of zink (een onedel materiaal) met daaromheen een dun laagje zilver of goud. Dit laagje zilver of goud kan op termijn lichte verkleuring afgeven op jouw huid, afhankelijk van de zuurtegraad van jouw huid en de dikte van het zilveren of gouden laagje. Brass juwelen gaan dus geen heel leven mee en hebben een kortere levensduur dan echte gouden of sterling zilver sieraden.

 

 • Wat is 'polymere clay'

Polymer clay is een kunststof boetseerklei, die bestaat uit polymeer polyvinyl chloride (PVC) gemengd met een vloeibaar plastificeermiddel. Als deze 'klei' wordt afgebakken, krijgt het zijn stevigheid. Het afbakken gebeurt onder relatief lage temperaturen, nl. tot 130 graden.

 

 • Wat is de levertijd van mijn pakketje?

Alle pakketjes van atelier ceramica worden binnen 2 werkdagen bij Bpost afgeleverd. Deze juwelen zijn steeds op voorraad (itt de juwelen van El Rosie) waardoor ze ook direct verstuurd kunnen worden.

 

 • Hoe weet ik dat mijn pakket is verstuurd?

Je krijgt een bevestigingsmail na verzending (kijk zeker in jouw SPAM). Van zodra het pakketje is afgeleverd bij Bpost, neemt de levering nog minstens 1 dag in beslag alvorens aflevering. Houd er rekening mee dat deze lervertijd een richtlijn is en dat vertragingen bijBpost (bv. na een verlengd weekend, stakingen) altijd kunnen voorvallen waarvoor wij niet verantwoordelijk kunnen gesteld worden.

 

 • Moet ik verzendkosten betalen?

Alle pakketjes zullen met Bpost verzonden worden. De verzendkost die in rekening wordt gebracht, bedraagt 6,35 euro voor verzendingen binnen België (met track & trace). Je kan me contacteren per mail om het pakketje af te halen te Oud-Turnhout. Je krijgt hiervan een bevestigingsmail met waarin een GSM nummer is vermeld om zo verder af te spreken. Bij de bestelling van een digitale cadeaubon, worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

 

 • Hoe bewaar en verzorg ik mijn juwelen

Bewaar juwelen steeds op een droge en donkere plaats (dus zeker niet in de badkamer). Direct zonlicht kan de kleur doen vervagen. De onderdelen uit klei kan je met een licht vochtig doekje proper maken. De vergulde onderdelen blink je best op met een juwelendoekje.

 

 • Hoe houd ik mijn juwelen langer mooi

Doe je oorbellen pas aan nadat je hairspray, make-up, parfum of andere cosmetica hebt gebruikt. Doe jouw juweeltjes uit als je gaan sporten, gaat zwemmen, een bad of een douche neemt. Dit zal de levensduur van jouw juweel aanzienlijk verlengen.

 

 • Wat als mijn juweel stuk is

Neem contact met mij op (info@atelierceramica.be) indien jouw juweeltje een defect vertoont. Ik zoek graag mee naar een gepaste oplossing.

 

 • Ik ben niet tevreden, kan ik mijn juweel retourneren?

Je kan binnen 14 dagen je product retourneren. De juwelen kunnen enkel in de originele verpakking teruggezonden worden. Ze mogen in geen geval gedragen / beschadigd zijn/ slijtage vertonen. De verzendkosten van retourneren is voor jou. Het betaalde bedrag van je aankoop zal binnen 14 dagen na ontvangst teruggestort worden.

 

 • Nog andere vragen of feedback?

Aarzel dan niet om mij te contacteren per mail: info@atelierceramica.be